Τα οφέλη της κάνναβης είναι ευρέως διαδεδομένα. Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν ακόμη ότι αποτελεί ταυτόχρονα μια πολύ υγιεινή επιλογή.Το τσάι κάνναβης καταπολεμά φλεγμονές, άγχος και κατάθλιψη ταυτόχρονα.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση των παραπάνω είναι να προσθέσουμε στη διατροφή μας κανναβιννοειδή, πίνοντας απλώς τσάι κάνναβης. Η κατάποση κανναβινοειδών είναι ένας εύκολος και υγιεινός τρόπος λήψης τους σε σχέση με το κάπνισμα.

Παρακάτω παρουσιάζουμε ορισμένα από τα οφέλη από την κατανάλωση τσαγιού κάνναβης:

1. Ανακουφίζει από τους πόνους
Για πολλούς αιώνες, η κάνναβη χρησιμοποιούνταν ως παυσίπονο σε χρόνιες παθήσεις, όπως το σύνδρομο crohn και η αρθρίτιδα. Αυτό συμβαίνει λόγω των κανναβινοειδών, τα οποία δεσμεύονται στους υποδοχείς πόνου του κεντρικού νευρικού συστήματος, με αποτέλεσμα να περιορίζεται το αίσθημα του πόνου.
Σε σχέση με άλλα οπιούχα, η κάνναβη, δεν είναι εθιστική ούτε επικίνδυνη και η χρήση της δεν προκαλεί παρενέργειες. Τέλος, το να πίνουμε τσάι κάνναβης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να θεραπεύσουμε παθήσεις που μπορεί να μας ταλαιπωρούν καθώς η δράση της έχει μεγαλύτερη διάρκεια στον οργανισμό εξαιτίας της πεπτικής οδού απορρόφησης.

2. Αυτοάνοσα νοσήματα
Όσον αφορά τα αυτοάνοσα νοσήματα, η κάνναβη αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία καθώς έχει αποδειχθεί ότι τα κανναβινοειδή μειώνουν τις φλεγμονές. Γι’ αυτούς λοιπόν που πάσχουν από αρθρίτιδα, σκλήρυνση κατα πλάκας ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η κάνναβη είναι ο πιο αποτελεσματικός και υγιεινός τρόπος εναλλακτικής θεραπείας σε σχέση με τα συνταγογραφημένα φάρμακα.

3. Νευροπροστατευτικό αποτέλεσμα
Υπάρχουν φήμες ότι η κάνναβη δημιουργεί προβλήματα μνήμης. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Έρευνες αποδεικνύουν ότι το CBD επιβραδύνει την παραγωγή των Β-αμυλοειδών πρωτεϊνών, οι οποίες κατηγορούνται ως προάγγελος της νόσου Alzheimer.Ερευνητές πιστεύουν ότι τα κανναβινοειδή θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της νόσου, που εξελίσσεται με το πέρασμα της ηλικίας.

4. Άγχος και κατάθλιψη
Οι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη σήμερα είναι πολλοί. Ένας κοινός παράγοντας είναι η φλεγμονή των νευρώνων (fihgt or flight) ή η έλλειψη σεροτονίνης στους νευροδιαβιβαστές. Με την κατανάλωση κανναβινοειδών δηλαδή πίνοντας απλώς τσάι,μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις παραπάνω ελλείψεις. Θα αισθανθούμε άμεσα χαλάρωση στο σώμα μας και τα αποτελέσματα θα έχουν διάρκεια.

5. Ευεξία και ρύθμιση της λειτουργίας του οργανισμού
Πίνοντας τσάι κάνναβης, τα κανναβινοειδή απορροφούνται από τους υποδοχείς του πεπτικού συστήματος και είναι ευεργετικά και θεραπευτικά σε περιπτώσεις όπως δυσκοιλιότητα, κράμπες στομάχου, διάρροιες και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.