Πώς η θεραπευτική κάνναβη (CBD) μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με καρκίνο του μαστού;

Αν και ο Οκτώβριος είναι Μήνας Ευαισθητιοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, ποτέ δεν είναι ανεπίκαιρο να μιλούμε για πρόληψη και μάλιστα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. H έγκαιρη διάγνωση είναι ζωτικής σημασίας για την καλύτερη αντιμετώπισή του έως και τη θεραπεία του.

Πώς είναι οι ασθενείς που χρησιμοποιούν θεραπευτική κάνναβη (CBD) για να ανακουφιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου του μαστού;

Οι ασθενείς που χρησιμοποιούν θεραπευτική κάνναβη (CBD) σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές θεραπείες για τον καρκίνο (χημειοθεραπεία), την επιλέγουν για να μπορέσουν να διαχειριστούν:

  • τα συμπτώματα του καρκίνου, 
  • τις παρενέργειες της θεραπείας καθώς και 
  • άλλες δυσλειτουργίες του οργανισμού που μπορεί να προκύψουν λόγω της νόσου.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που οι ασθενείς συνδυάζουν την θεραπευτική κάνναβη (CBD) με τις παραδοσιακές θεραπείες του καρκίνου (χημειοθεραπείες) είναι:

  • Για τη διαχείριση του πόνου των αρθρώσεων και των μυϊκών πόνων, των πονοκεφάλων, της γενικής δυσφορίας και της δυσκαμψίας.
  • Για τη διαχείριση του στρες και της ανησυχίας, που οδηγεί σε άγχος.
  • Για την καταπολέμηση της αϋπνίας, για έναν πιο υγιή ύπνο.
  • Για την καταπολέμηση της ναυτίας, του εμέτου και της απώλεια όρεξης, που είναι όλες κοινές παρενέργειες που σχετίζονται με τη χημειοθεραπεία.

Η χημειοθεραπεία είναι μια από τις πιο κοινές θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού. Δυστυχώς, η ίδια η χημειοθεραπεία μπορεί να είναι αρκετά επιβαρυντική για την υγεία, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Η διαχείριση των παρενεργειών που σχετίζονται με τη χημειοθεραπεία είναι συχνά η νούμερο ένα προτεραιότητα για πολλούς ασθενείς με καρκίνο του μαστού που προσπαθούν να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα στη ζωή τους.

Φυσικά και απαιτούνται επιπλέον κλινικές δοκιμές για να μπορέσουμε να κάνουμε οριστικούς ιατρικούς ισχυρισμούς σχετικά με το πώς η θεραπευτική κάνναβη (CBD) βοηθά τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Ωστόσο, το μέλλον φαίνεται λαμπρό. 

Επιμέλεια κειμένου

Φ. Κατσαβουνίδου

Απόφοιτος Κτηνιατρικής Α.Π.Θ.

https://www.marijuanadoctors.com

Το κείμενο δεν προορίζεται να αντικαταστήσει ιατρικές συμβουλές, διαγνώσεις ή θεραπείες. Πάντα να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε σχετικά με μια ιατρική πάθηση.