Υπήρχε λόγος που η μαμά μας, έφτιαχνε σούπα όποτε ήμασταν άρρωστοι! Μια σούπα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ηλεκτρολύτες, για καλύτερη ενυδάτωση, θα ενισχύσει σίγουρα το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ταυτόχρονα η αίσθηση του ζεστού ζωμού θα ανακουφίσει από τη συμφόρηση και το «μπούκωμα». 

Οι ειδικοί προτείνουν ξεκούραση και ύπνο σε αυτές τις περιπτώσεις. Λίγο δύσκολο  για άτομα με οικογένειες ή πολυάσχολα προγράμματα. Είναι όμως απαραίτητο να ανακάμψουμε και να βοηθήσουμε το ανοσοποιητικό μας είτε πρόκειται για λοίμωξη είτε για ιό.

Η κάνναβη στη σούπα μας; 

Η κάνναβη έχει θεραπευτικές ιδιότητες που βοηθούν στην ανάκαμψη του οργανισμού από ένα κρυολόγημα ή μια ίωση. Βοηθάει ώστε να κοιμηθούμε καλύτερα όταν μια βουλωμένη μύτη ή συμφόρηση στο στήθος μας δυσκολεύει και ξυπνούμε συνεχώς.

Ιδέες για σούπα με κάνναβη

Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σούπα της αρεσκείας μας, με τα πολύτιμα συστατικά της κάνναβης είτε προσθέτοντας απ’ ευθείας κανναβέλαιο, είτε βούτυρο κάνναβης και να αφήσουμε να σιγοβράσει. Μια άλλη μέθοδος είναι να βάλουμε τον ανθό της κάνναβης σε μικρό πάνινο πουγκί και να το βυθίσουμε στη σούπα μας ενώ αυτή μαγειρεύεται. Με αυτόν τον τρόπο, τα κανναβινοειδή θα απορροφηθούν στο ζωμό και τα λαχανικά.

Πώς θα μπορούσε η κάνναβη να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος ή των ιώσεων;

Ας δούμε σύμφωνα με επιστημονικές απόψεις πώς η κάνναβη μπορεί να μας βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα εάν έχουμε κρυολόγημα ή ίωση. 

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του CBD μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του ερεθισμού της αναπνευστικής οδού.

Πολλές φορές όταν μας ταλαιπωρεί μια ίωση του αναπνευστικού έχουμε πονόλαιμο, πονοκέφαλο και καταβολή του οργανισμού. Είναι τα κλασικά συμπτώματα της γρίπης. Η κάνναβη μπορεί να δράσει αναλγητικά και να βοηθήσει στην ανακούφιση από τους πόνους στο λαιμό, στους μύες και σε όλο το σώμα.

Βοηθά να χαλαρώσουμε και να έχουμε καλύτερη ποιότητα ύπνου — όλα τα απαραίτητα βήματα για να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακάμψει πιο γρήγορα.

Επιμέλεια

Φ. Κατσαβουνίδου

Αποφ. Κτηνιατρικής Α.Π.Θ.

Got the Sniffles? Cannabis Soup to the Rescue

Posted by Lori Ann Reese on 01/20/2022 in Cannabis Recipes 

Medical content reviewed by Dr. Joseph Rosado, MD, M.B.A, Chief Medical Officer 

https://www.marijuanadoctors.com/blog/got-the-sniffles-cannabis-soup-to-the-rescue/