Μια συνταρακτική ανακάλυψη για την ιατρική και την υγεία που αλλάζει εντυπωσιακά τις δυνατότητες θεραπείας των ασθενειών, ακόμα κι αυτών που μέχρι τώρα ήταν αθεράπευτες, αποτελεί η κάνναβη. Όλο και περισσότεροι ασθενείς χρησιμοποιούν το «μαγικό» λάδι κάνναβης αντιμετωπίζοντας επιτυχώς την ασθένειά τους και διαπιστώνοντας έτσι ότι η ενίσχυση του Ενδοκανναβινοειδούς Συστήματος του οργανισμού μας με κανναβινοειδή είναι το μαγικό κλειδί για το «ξεκλείδωμα» της θεραπείας όλων των τόσο διαφορετικών διαταραχών.

Πρόκειται για το λειτουργικό σύστημα  μέσα στον οργανισμό μας, που δραστηριοποιείται θεραπευτικά σε πλήθος παθολογικών διαταραχών, επιδιώκοντας την αποκατάσταση της υγείας, ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία, την αρτηριακή πίεση, μειώνοντας τον πόνο και τις μυϊκές συσπάσεις καθώς και τη ναυτία και τους εμέτους. Το βιολογικό αυτό σύστημα είναι προστατευτικό για τον εγκέφαλο, την καρδιά και τα νεύρα. Πολεμάει τις φλεγμονές, τις οξειδώσεις και τους καρκίνους.

Το ΕΝΔΟΚΑΝΝΑΒΙΝΟΕΙΔΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ σίγουρα είναι ένα σημαντικό κέντρο ελέγχου της ισορροπίας και της προστασίας της υγείας μας.

Θα μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η μη σωστή λειτουργία του Ενδοκανναβινοειδούς Συστήματος, λόγω έλλειψης κανναβινοειδών, συχνά εκδηλώνεται με νόσο. Η ανθρωπότητα χιλιάδες χρόνια τώρα χρησιμοποιεί τον πιο απλό, εύκολο και ανέξοδο τρόπο ενίσχυσης του Ενδοκανναβινοειδούς Συστήματος: χορηγώντας στον οργανισμό τα φυτοκανναβινοειδή, που είναι τα βιοδραστικά συστατικά του φυτού Cannabis Sativa, που μιμούνται και ενισχύουν τη δράση των ενδοκανναβινοειδών (που είναι λιπίδια με κανναβινοειδή που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός μας, με δράση παρόμοια με αυτή της κάνναβης). Αξίζει να αναφερθεί ότι φυοκανναβινοειδή, χωρίς ψυχοτρόπο ιδιότητα, περιέχουν και τα φυτά της Echinacea. Στο εκχύλισμα όμως της κάνναβης (κανναβόλαδο) περιέχονται και άλλα φυτικά συστατικά (τερπένια, φλαβονοειδή, φυτοστερόλες κλπ) που έχουν επίσης θεραπευτικές ιδιότητες.

Είναι τόσο εντυπωσιακά μεγάλος ο πλούτος των θεραπευτικών δυνατοτήτων που υπάρχουν σ’ αυτό το φυτό, που δίκαια Raphael Mechoulam το ονόμασε το 2005 ως ένα «παραμελημένο εύρημα φαρμακολογικού θησαυρού»!

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι πολλές, αν όχι οι περισσότερες, από τις θεραπευτικές επιδράσεις των κανναβινοειδών πιστοποιήθηκαν εργαστηριακά σε έρευνες που είχαν χρηματοδοτηθεί για «να αποδειχθούν οι βλαβερές επιδράσεις της κάνναβης»!

Πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους και οι περισσότεροι δικαστές, πολιτικοί και νομικοί, έχουν μια σύγχυση σε ότι αφορά τις διάφορες ποικιλίες κάνναβης και τις χιλιάδες διαφορετικές χρήσεις της σε όλο το κόσμο. Αποτέλεσμα της άγνοιας και της παραπληροφόρησης είναι οι εγκληματικές πολιτικές, που ποινικοποιούν τη χρήση της, να ενισχύουν την εγκληματικότητα και τη μαφία, να προκαλούν το στιγματισμό και την περιθωριοποίηση των καταναλωτών, ενώ στερούν από το κράτος και τους πολίτες μια σημαντική πηγή εσόδων.

Ας αξιοποιήσουμε αυτή την ανακάλυψη με κάθε τρόπο, καθοδηγούμενοι από τη συμπόνια, τόσο για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, όσο και για τους πάσχοντες εαυτούς μας!