«…Ήρθε λοιπόν και πάλι φέτος η ώρα να τα απολαύσουμε. Η συνταγή δεν είναι καθόλου περίπλοκη, τα υλικά είναι απλά και σίγουρα τα έχεις ήδη στο ντουλάπι σου… οπότε, πιάσε δουλειά στον πάγκο της κουζίνας.
Συνηθίζω να τα βάζω σ’ ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο κουτάκι και να τα προσφέρω στους φίλους μου που ξετρελαίνονται με την γεύση τους και μου ζητούν την συνταγή…»

Υλικά

1 κούπα σπορέλαιο
1κ. γλυκού CBD-oil
½ κούπα ζάχαρη
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι baking powder
αλεύρι (περίπου 1 κιλό)

Εκτέλεση

Σε ένα αρκετά βαθύ μπολ ρίξε το σπορέλαιο, το CBD-oil, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το πορτοκάλι κι ανακάτεψε πολύ καλά. Στη συνέχεια κι ενώ συνεχίζεις το ανακάτεμα, πρόσθεσε τη βανίλια, το αλάτι και το baking. Ξεκίνα να προσθέτεις το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με το χέρι σου. Η ζύμη θα πρέπει να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.


Στρώσε μια λαδόκολλα στο ταψί σου και χρησιμοποίησε κουπ πατ με χριστουγεννιάτικες φιγούρες.
Κόψε και ψήσε, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να δεις τις άκρες να ροδίζουν.
Μόλις τα μπισκότα είναι έτοιμα, άφησέ τα σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρισε με πολύχρωμα τρουφάκια.