Στην Καλιφόρνια, το 1971 μια παρέα παιδιών Λυκείου συναντιούνταν κάθε μέρα στις 4.20μ.μ. στο άγαλμα του Λουί Παστέρ προς αναζήτηση μιας κρυμμένης φυτείας κάνναβης. Η συνήθειά τους διαδόθηκε και πέρα από την πολιτεία της Καλιφόρνιας, από φίλους και γνωστούς, ως ώρα κατανάλωσης κάνναβης. Τελικά η φυτεία δε βρέθηκε ποτέ, ωστόσο το «4.20 Λουί», με τον καιρό έγινε «420» και καθιερώθηκε παγκοσμίως ως σύμβολο της κουλτούρας της κάνναβης.


Αντίστοιχα η 20/4 (στις Η.Π.Α. 4/20) ορίστηκε ως ημέρα γιορτής και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν την κάνναβη.


Η 20η Απριλίου λοιπόν δεν καθιερώθηκε τυχαία ως παγκόσμια ημέρα της Κάνναβης, και δίνει την ευκαιρία για περισσότερη ενημέρωση αναφορικά με τα οφέλη, τις χρήσεις, αλλά και την πρόοδο της νομοθεσίας σχετικά με το επίμαχο φυτό της Κάνναβης.

Σήμερα το 420 αποτελεί σύμβολο της κουλτούρας της κάνναβης όλες τις μέρες του χρόνου ενώ η 20η Απριλίου μια ευκαιρία συνάντησης με φίλους, γνωστούς και λάτρεις της κάνναβης, για μια γνωριμία με τα προϊόντα που προσφέρει το πολυσυζητημένο φυτό.


Το Σάββατο 20 Απριλίου, με ειδική έκπτωση 20% σε όλα τα προϊόντα του καταστήματος CBDWORLD, είναι ευκαιρία να ενημερωθούμε όλοι μαζί παρέα για:

τα φαγώσιμα της κάνναβης,


τα ροφήματα κάνναβης,

τα ευεργετικά έλαια με κανναβιδιόλη CBD,


τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος με έλαιο κάνναβης


τους ανθούς κάνναβης CBD και


τα εκχυλίσματα κανναβιδιόλης CBD

https://time.com/4292844/420-april-20-marijuana-pot-holiday-history