Ο καιρός άρχισε να ψυχραίνει και να φθινοπωριάζει. Καιρός για την πρώτη σούπα. Σήμερα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια γεύση τόσο απλή και συνάμα τόσο απογειωτική, ενισχυμένη με ένα πανίσχυρο φυσικό διατροφικό συμπλήρωμα, την κανναβιδιόλη ή cbd!
Μια ιδέα απλή, με βασικά υλικά και εκπληκτική γεύση!
ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ
Ελαιόλαδο για σωτάρισμα και σερβίρισμα
1 κεφάλι σκόρδο με τη φλούδα, κομμένες οι σκελίδες στη μέση
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο με το μαχαίρι
½ κουταλάκι τσίλι ή καυτερή κόκκινη πιπεριά (μπούκοβο)
½ kg φυστικοβούτυρο ή φρέσκο βούτυρο, σε μικρά κομματάκια
400 γρ. ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες ή κονσέρβα κονκασέ
3 κούπες νερό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

PESTO
2 κούπες φρέσκο βασιλικό
2 σκελίδες ψημένο σκόρδο (από το αρχικό)
1/3 κούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι CBD oil
2 κουταλιές σούπας ανάλατο κάσιους
Χυμός από μισό λεμόνι, αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου κατά μήκος με τη φλούδα τους και σωτάρουμε από την κομμένη επιφάνεια σε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ώστε να μαλακώσει και να βγάλει τα αρρώματά του. Μόλις απομακρύνουμε από το φούρνο, καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου από το φλοιό τους και κρατούμε στην άκρη δύο σκελίδες για το pesto.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένα κρεμμύδι, για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το τσίλι/ ή μπούκοβο, το ψημένο σκόρδο, αλάτι, το φυστικοβούτυρο/ ή φρέσκο βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε ώστε όλα τα υλικά να αναμιχθούν. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε την ντομάτα, φρέσκια /ή κονσέρβα ψιλοκομμένη και το νερό και μεταφέρουμε το φαγητό σε μια κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά τη σούπα σιγοβράζοντας, σκεπασμένη και ανακατεύουμε συχνά έως ότου να μαλακώσει η ντομάτα. Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και πολτοποιούμε το περιεχόμενο ώστε να γίνει βελουτέ. Προσθέτουμε αν θέλουμε καρυκεύματα της αρεσκείας μας.
Ετοιμάζουμε το pesto χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα απαλό pesto.
Η σούπα σερβίρεται ζεστή και προσθέτουμε τοpesto στο κέντρο του πιάτου κατά το σερβίρισμα.
Tip! Τόσο η σούπα όσο και το pesto, ξεχωριστά, μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη για περισσότερο από μία εβδομάδα!